Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

peripoliko1

Στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα ληστείας, για τις οποίες σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος τριών (3) ατόμων.

Ειδικότερα:

– από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013, εισήλθε μαζί με συνεργό του σε διαμέρισμα στην περιοχή της Άνω Πόλης, και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της 69χρονης ενοίκου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό διάφορα κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των (320) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο δράστης είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, ενώ έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

– από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου για ληστεία, διότι τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους, εισήλθε σε ιατρείο 52χρονης ημεδαπής και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» σε βάρος 27χρονου ομογενή, διότι αγόρασε από τον 49χρονο δράστη το αφαιρεθέν τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

– από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ομογενή, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούνιο του 2014, με απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αποπειράθηκε να αφαιρέσει ποδήλατο νεαρού άντρα που κινούταν σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.