Εξηγήσεις από Γ. Πανούση για τα απόρρητα έγγραφα ζητεί η κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Εξηγήσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του, ζητεί εκ νέου η κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές διερωτώνται «πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;», ενώ παράλληλα αναρωτιούνται «γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός, αφού είχε στοιχεία ότι κινδυνεύει η ζωή του;».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκρούει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες που προσάπτονται από τον κ. Πανούση, ενώ επιπλέον κάνουν λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι από ορισμένα ΜΜΕ.
Συνεχίζοντας, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στη δήλωση του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου είχε τονίσει πως λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, «όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου».

«Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας», συμπλήρωνε στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».

Πηγή: ΑΜΠΕ