Έξω από το ΤΑΙΠΕΔ οι εργαζόμενοι σε τρένα και μέσα σταθερής τροχιάς

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ BALTAS KOSTAS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ BALTAS KOSTAS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιούν από τις 8.00 το πρωί οι εργαζόμενοι σε τρένα, προαστιακό, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ, καθώς σήμερα κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, που πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, κατηγορεί «την κυβέρνηση για διάλυση και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» και δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για έναν ενιαίο – σιδηρόδρομο. «Δεν θα συνθηκολογήσουμε και δεν θα συμφωνήσουμε στο έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του κοινωνικού μέσου που λέγεται σιδηρόδρομος» σημειώνει η ΠΟΣ.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι σε μετρό – ηλεκτρικό και τραμ, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και στάση εργασίας αντίστοιχα, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, ότι «οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό». «Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε», διαμηνύουν.