Φ. Γεννηματά: Δεν ψηφίζουμε φόρους, κόκκινα δάνεια και «κόφτη»

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει φόρους, «κόκκινα» δάνεια και «κόφτη», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και αναφερόμενη στον «κόφτη» δημοσίων δαπανών, τον περιέγραψε ως «οριζόντιο, διαρκή, ένα μόνιμο μνημόνιο που δεν αφήνει περιθώριο να γίνει καμία αναπροσαρμογή».

Σχετικά με το χρέος, ανέφερε ότι «ποτέ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν ξεπέρασε το 100%» και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μιλά για το τι άφησε η διακυβέρνηση Καραμανλή».

Η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε επίσης «γιατί ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται την εξεταστική που προτείναμε; Γιατί δεν θέλουν να διερευνηθούν οι ευθύνες της Ν.Δ.;», ενώ στάθηκε στην ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, καταλογίζοντας «αρνητική στάση» στον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να γίνει».

Σχολιάζοντας τα περί προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, υπογράμμισε ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση από τον επικεφαλής της ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς και έκανε λόγο για «παπαγαλάκια του Μαξίμου».

Σημείωσε επίσης ότι είναι ξεκάθαρη η στρατηγική  του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για αυτόνομο πόλο.

Ερωτηθείσα αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις της με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, τόνισε ότι μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο για να τον καλέσει στη Συνδιάσκεψη. «Οι φίλοι μιλούν στο τηλέφωνο, οι γνωστοί ανταλλάσσουν emails», πρόσθεσε, ενώ κάλεσε το Ποτάμι να ξεκαθαρίσει τη στάση του.