Φ. Γεννηματά: “Με τα νούμερα τζόκερ του Τσακαλώτου χάνει όλη η Ελλάδα”

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Χθες ο τυχερός του τζόκερ κέρδισε 15 εκατομμύρια ευρώ, με το τζόκερ του κ. Τσακαλώτου χάνει καθημερινά όλη η Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά η οποία εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει γίνει συνειδητά μνημονιακή ενώ για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ.

Στην ομιλία της σε εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τη Μακεδονία και τη Θράκη, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα νούμερα του τζόκερ που είχε δώσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αντιπροτείναμε ένα συνδυασμό εξίσου καλό και σίγουρα πιο πλήρη με 5 αριθμούς (8,4,3,24,15) και αφήνω τον τζόκερ στον υπουργό. Το 8 είναι η απόσταση που χωρίζει το +6 με το -2. Πέρυσι όλοι (ΓΛΚ, ΕΕ, ΔΝΤ) «έβλεπαν» ανάπτυξη 6% για τη διετία 2015-2016. Ο προϋπολογισμός φέτος «βλέπει» ύφεση 2%. Το 4 είναι η ανεργία που «γεννάει» η συρρίκνωση του ΑΕΠ. Η σχέση ΑΕΠ/ ανεργία είναι 2:1 μεσοσταθμικά και οι απώλειες στο ΑΕΠ της 2ετίας αντιστοιχούν σε 4% μεγαλύτερη ανεργία. Το 3 είναι το πλήγμα στο ασφαλιστικό στη διετία 2015-2016. Κάθε μονάδα ανεργίας αφαιρεί από τα ταμεία 400 εκατ./έτος και στη διετία τα ταμεία χάνουν 3 δισ. και η κυβέρνηση… τη μπάλα. Οι άλλοι δύο αριθμοί είναι το 24 & το 15. 24 δισ. ήταν το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και 15% ήταν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας το 2008. Είναι το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα που παρέδωσε η ΝΔ του κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ το 2009. Το ζεύγος 24-15 κάνει καλό και στην καταπολέμηση  της επιλεκτικής αμνησίας από την οποία πάσχει ο κ. Τσίπρας για τη συγκεκριμένη περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009. Ο υπουργός ξέρει σίγουρα πόσα δισ. έχασε το Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση όποτε ας μας πει αυτός το συγκεκριμένο αριθμό. Αυτός είναι ο τζόκερ» είπε.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι «έχει εγκλωβιστεί ολοκληρωτικά στη μέγγενη του Μνημονίου της», βρίσκεται σε κρίση και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δώσει λύση για τη χώρα και όχι για το αδιέξοδο της κυβέρνησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κ.α.

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου το οποίο χαρακτήρισε «διαμάντι» για τη Βόρεια Ελλάδα και αν καταρρεύσει, ο μόνος που θα έχει όφελος θα είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Κάλεσε την κυβέρνηση να το λάβει αυτό σοβαρά υπόψη της και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ισότιμη χρηματοδότηση του «Παπαγεωργίου».