Φ. Γεννηματά: Ναι στην αλλαγή του ασύλου, όχι στην αστυνομοκρατία

Fofi Gennimata votes for for the Regional Government, and Municipality elections, in Athens, June 2, 2019 /Η Φώφη Γεννηματά ψηφίζει για τις Νομαρχιακές και Δημαρχιακές εκλογές, Αθήνα, 2 Ιουνίου, 2019

Υπέρ της τροποποιήσης της διάταξης για το πανεπιστημιακό άσυλο, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, τάχθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. 

«Είναι ώρα να δώσουμε μια ρεαλιστική νομοθετική λύση στο θέμα του ασύλου και με πολιτική βούληση να την κάνουμε πράξη» υποστήριξε από το βήμα της Βουλής η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «στόχος μας είναι να αντιμετωπισθούν οι παράνομες πράξεις, χωρίς όμως να δημιουργείται εικόνα αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ».

Η κ. Γεννηματά κατέθεσε εναλλακτική πρόταση ως προς την τροποποίηση της παραγράφου τρία για τη διάταξη του πανεπιστημιακού ασύλου, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία στα ακαδημαϊκά ιδρύματα κατά την τέλεση αξιόποινων πράξεων, δίχως να απαιτείται η έγκριση από οποιοδήποτε όργανο.

«Σας καλώ ακόμη και τώρα να την αποδεχθείτε, αλλιώς θα φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη γιατί θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου μέσα στα Πανεπιστήμια από το φθινόπωρο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε θετική στη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για πρόσληψη ιδιωτικής φύλαξης και για καθιέρωση καρτών εισόδου όσων έχουν σχέση με τα πανεπιστήμια.

Σε σχέση με τη διάταξη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως «η κυβέρνηση διώχνει μεν την κ. Θάνου, τις πρακτικές της οποίας έχουμε πολλές φορές καταδικάσει, όμως καθόλου δεν ενδιαφέρεται να δώσει ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα κομματισμού και συναλλαγής». 

Πηγή:
https://www.naftemporiki.gr/story/1504905/f-gennimata-nai-stin-allagi-tou-asulou-oxi-stin-astunomokratia