Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης εκτός συνόρων

Η δημιουργία ενός γιγαντιαίου κουλουριού Θεσσαλονίκης περιμετρικά του Λευκού Πύργου, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ γαστρονομίας Thessaloniki Food Festival, που αποτελεί έναν θεσμό που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από τον κεντρικό δήμο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης και την αύξηση του τουρισμού.

 

Αυτή η πρωτότυπη εκδήλωση διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το σωματείο αρτοποιών, στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας, το οποίο φιλοξενείται στην πόλη από σήμερα έως και την προσεχή Κυριακή. Το κουλούρι, που θα «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο, θα έχει διάμετρο 150 μέτρων και θα είναι φτιαγμένο από 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι, ενώ θα μοιραστεί στον κόσμο.

 

Πηγή: Μακεδονία