Φεστιβάλ Παιδείας στην Καλαμαριά

Με τη συμμετοχή μαθητών όλων των σχολείων της Καλαμαριάς ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις του  5ου Φεστιβάλ Παιδείας. Μια εβδομάδα γεμάτη με παιδικά χαμόγελα, ζωντάνια, φαντασία και δημιουργικότητα, με ελεύθερη έκφραση στο θέατρο, τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική, και τα εικαστικά πλαισιώσουν τις πενθήμερες εκδηλώσεις.

Μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Καλαμαριάς από τα  Νηπιαγωγεία μέχρι και τα Λύκεια της περιοχής, συμμετέχουν και παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους σε διάφορους τομείς  στο Φεστιβάλ αυτό  που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς.

 

Στόχος των εκδηλώσεων είναι  να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές για πολιτιστική αγωγή, για  επαφή με πολλές μορφές τεχνών, να αναδείξουν  τα παιδιά την καλλιτεχνική τους έκφραση πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στο χώρο της φαντασίας και της δημιουργίας. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η αμφίδρομη επικοινωνία του “ανοιχτού” σχολείου με την τοπική κοινωνία

 

Η επίσημη τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Παιδείας έγινε χθες Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), με χορευτικά συγκροτήματα από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης  όπου οι χορευτές  επέδειξαν τις τις ικανότητές τους, τιμώντας την παράδοση. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν  την Παρασκευή 3 Απριλίου με συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς, ενώ μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα του 1ου Γυμνασίου Καλαμαριάς θα χορέψουν στον αύλειο χώρο του Σχολείου τους. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr