Φοιτητής συνελήφθη για απειλητικό μήνυμα σε βάρος της σχολής του

Απειλές κατά του ΤΕΙ στο οποίο σπουδάζει, στην Αθήνα, εκτόξευσε φοιτητής, αναρτώντας σχετικό μήνυμα στο διαδίκτυο. Ο φοιτητής, ηλικίας 21 ετών εντοπίστηκε από την αστυνομία και αφού συνελήφθη, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο κατηγορούμενος απειλούσε ότι θα καταστρέψει το ΤΕΙ και ότι θα προχωρήσει σε βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Από την ψηφιακή έρευνα στο κοινωνικό δίκτυο που αναρτήθηκε η απειλή εντοπίστηκε το μήνυμα στο οποίο διατύπωνε δημόσια ότι θα προχωρήσει στη διάπραξη βίαιων και παράνομων ενεργείων κατά προσώπων ή/και πραγμάτων του ΤΕΙ.

 

Ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ κατά τη διαδικτυακή έρευνα(σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης), ταυτοποιήθηκε ότι το επίμαχο μήνυμα το είχε αναρτήσει ο φοιτητής και εντοπίστηκε.

 

Εξεταζόμενος αποδέχθηκε ότι είχε αναρτήσει τις απειλές, πλην όμως ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τις πραγματοποιήσει.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αυτή θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.