Φονικές καταιγίδες πλήττουν το Πακιστάν

Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 44 ανθρώπων και τον τραυματισμό 200 από χθες βράδυ στο βόρειο Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

 

Η καταιγίδα, που χαρακτηρίστηκε “μίνι κυκλώνας” από αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Πακιστάν, έπληξε χθες βράδυ την περιοχή της Πεσαβάρ, της μεγάλης πόλης της βορειοδυτικής χώρας κοντά στα αφγανικά σύνορα, όπου στέγες σπιτιών κατέρρευσαν και δρόμοι έχουν αποκλειστεί καθώς δέντρα έχουν ξεριζωθεί ή σπάσει.

“Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 202 τραυματίστηκαν. Οι σφοδροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε οπωρώνες και σε σιτοβολώνες”, δήλωσε ο Μουστάκ Γάνι, υπουργός Ενημέρωσης της επαρχίας Κιμπέρ-Πακτούνκβα, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Πεσαβάρ.

Πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος επίσης κατέρρευσαν, προσθέτουν οι αρχές που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στην Πεσαβάρ και τις γειτονικές περιοχές Νοουσέρα και Τσαρσάντα.

Σήμερα, ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης τη γειτονική επαρχία Πεντζάμπ, που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο Πακιστάν, με ξαφνική χαλαζόπτωση στην περιοχή της πρωτεύουσας της χώρας Ισλαμαμπάντ.

Πέρυσι, περισσότεροι 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν στις κατακλυσμιαίες βροχές του μουσώνα, που συνήθως μαστίζουν περιοχές της χώρας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Το 2010, πανίσχυρος μουσώνας έπληξε 20 εκατομμύρια ανθρώπους, περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας που έχει σχεδόν 200 εκατομμύρια κατοίκους.