Φωτίου: Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για ανθρωπιστική κρίση

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση αφού έχουν ακουστεί με προσοχή όλες οι παρατηρήσεις τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

 

Η κα Φωτίου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και ερωτηθείσα για το εάν μπορεί να προκύψουν ενστάσεις επί του νομοσχεδίου από την τρόικα, στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι η διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης αναγνωρίστηκε από το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου κάνοντας λόγο για «τεράστια πολιτική κατάσταση».

 

«Ο πρωθυπουργός θα πάει την Πέμπτη στην Ευρώπη αναζητώντας περαιτέρω κονδύλια για την ανθρωπιστική κρίση, το οτι έχει μπει και έχει γραφτεί η ανθρωπιστική κρίση στο Eurogroup στις 20 του μηνός νομίζω ότι είναι μια τεράστια πολιτική κατάκτηση, ότι για πρώτη φορά δηλαδή οι εταίροι αναγνωρίζουν ότι οι μνημονιακές πολιτικές επέφεραν σε μια χώρα εν καιρώ ειρήνης τα αποτελέσματα ενός πολέμου, δηλαδή παρήγαγαν την ανθρωπιστική κρίση», είπε.

 

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί θα πρέπει να εξειδικευτεί με υπουργικές αποφάσεις.

 

«Θα κληθούν οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα ξέρουν τους όρους και τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση. Θα δούμε για πόσο διάστημα θα κρατήσουμε ανοιχτή την αίτηση και μετά θα κριθούν οι αιτήσεις», είπε και διευκρίνισε ότι η ηλεκτρονική αίτηση θα είναι ενιαία πάνω στην οποία θα σημειώνεται κάθε ένα από τα προγράμματα.

 

Αποκάλυψε ότι το όριο θα είναι 4.800 ευρώ τον χρόνο για τετραμελή οικογένεια.

 

«Εμείς έχουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος είναι σαφής για τα τρία αυτά μέτρα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εξηγήσουμε ο,τι χρειάζεται, αν χρειάζεται. Αυτό είναι ένα προϋπολογισμένο έργο, για συγκεκριμένους ανθρώπους, με συγκεκριμένα χρήματα και έχει αυτό το πλαφόν», τόνισε για τις διευκρινίσεις που ενδεχομένως ζητηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια.