ΦΩΤΟ: Πωλητήριο στην έπαυλη των ογδόντα δωματίων!

Πωλητήριο βάζει ο ιδιοκτήτης της έπαυλης Stracathro στη Σκωτία ζητώντας σχεδόν 1,35 εκατ. ευρώ. 

Η έπαυλη διαθέτει περισσότερα από ογδόντα δωμάτια και ο καλλιτέχνης Francis Convery την χρησιμοποιεί ως προσωπική γκαλερί από το 2003. 

Ωστόσο αποφάσισε πλέον πως το οίκημα του πέφτει πολύ μεγάλο- ασφαλώς δεν χρησιμοποιεί όλα τα 2.500 τετραγωνικά μέτρα της έκτασής του…- και συχνά, σύμφωνα με τη Daily Mail, νιώθει αμήχανα όταν οι επισκέπτες σχολιάζουν το μέγεθος του σπιτιού του. 

Την έπαυλη κοσμούν κολώνες κορινθιακού ρυθμού ενώ το εσωτερικό του είναι γεμάτο από έργα του ιδιοκτήτη του. 

«Έχω ευχαριστηθεί πολύ τη ζωή μου εδώ αλλά είναι ώρα για μία αλλαγή», λέει ο ίδιος. «Το ισόγειο και ο τελευταίος όροφος είναι αφημένα στην τύχη τους, οι δύο ενδιάμεσοι όροφοι όμως χρησιμοποιούνται», προσθέτει και επισημαίνει τις εξαιρετικές εμπορικές προοπτικές του κτηρίου. «Υπάρχει χώρος για μπαρ και σπα και θα ήταν ιδανικός χώρος για γάμους και συνέδρια», τονίζει. 

Η έπαυλη Stracathro χτίστηκε μεταξύ 1824 και 1827 από την οικογένεια Cruikshank που είχε κάνει περιουσία στη Τζαμάικα. Τον 20ι αιώνα εγκαταλείφθηκε και την απέκτησε η βρετανική κυβέρνηση που τη μετέτρεψε σε στρατιωτικό νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Το 2003 το οίκημα αγόρασε ο Convery, ο οποίος το ανακαίνισε. 

 

Δείτε τις φωτογραφίες