Φωτογραφίες από το πλημμυρισμένο Πακιστάν -Τουλάχιστον 193 οι νεκροί

Μετρά νεκρούς καθημερινά το Πακιστάν από τους μουσώνες, που έχουν προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 193. Χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν θέσει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τέσσερις επαρχίες.

Οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες έχουν καταγραφεί στις επαρχίες Πουντζάμπ και στο πακιστανικό Κασμίρ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην επαρχία Πουντζάμπ τα νερά άρχισαν να υποχωρούν σε πολλές περιοχές της επαρχιακής πρωτεύουσας Λαχόρης, αλλά η κατάσταση παραμένει επισφαλής σε τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες. Στο πακιστανικό Κασμίρ, τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο τοπικός επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση θα κινήσει γη και ουρανό για να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο». Για το Πακιστάν είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που πλήττεται από φονικές πλημμύρες κατά τη διάρκεια των μουσώνων.

 

Το 2010 οι χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία του Πακιστάν είχαν προκαλέσει το θάνατο 1.800 ανθρώπων είχαν επηρεάσει αρνητικά τη ζωή 21 εκατομμυρίων και είχαν φέρει τη χώρα ενώπιον μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει 150 θανάτους και στην Ινδία τις τρεις τελευταίες ημέρες. Άλλοι 14.800 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τις πληγείσες περιοχές όπου ήδη βρίσκονται 50 ιατρικές ομάδες για να περιθάλψουν τους πλημμυροπαθείς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.