Φωτόπουλος: «Δεν θα αφήσουμε ούτε τους Ρομά ούτε τους άλλους πολίτες απροστάτευτους»

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σχετικά με την επίθεση από γονέα που δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης (21/1) η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου του οικισμού Αγία Σοφία των Ρομά, ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε την επίθεση κατά της δασκάλας στο νηπιαγωγείο του οικισμού Αγία Σοφία των Ρομά. Δυστυχώς, είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά ορισμένων που θεωρούν ότι μπορούν να παρανομούν ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας προβλήματα. Ανάλογα παράπονα έχουμε και σε άλλες δομές όπως π.χ. στο Κέντρο Υγείας Διαβατών. Ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία λήψης πρωτοβουλιών, για να προστατεύσουμε τη λειτουργία τους.

Σίγουρα, οι Ρομά ως πληθυσμιακή ομάδα έχουν ιδιαιτερότητες τις οποίες εδώ και 16 χρόνια έχουμε σεβαστεί και, φυσικά, θα συνεχίσουμε να τους σεβόμαστε. Συμβιώνουμε μαζί τους. Υπάρχουν οικογένειες που θέλουν και έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία κι εμείς βοηθάμε σε αυτό. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τους προέδρους αυτών των πληθυσμιακών ομάδων και μαζί τους θα βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.  

Δεν πρόκειται, λοιπόν, να αφήσουμε ούτε αυτές τις οικογένειες Ρομά ούτε τους άλλους πολίτες απροστάτευτους».