Φθινοπωρινός παραμένει και σήμερα ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες, στη Δυτική Ελλάδα, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, και από τις μεσημεριανές ώρες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή.

Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά θα είναι τοπικά ένοντα, ενώ σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθολύν τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

 

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα βορείοτερα πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ.

 

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα στα βόρεια κυρίως τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και κατά περιόδους νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

 

Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ.