Φθιώτιδα: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια τεσσάρων νεαρών -Εγκλωβίστηκαν στη χιονισμένη Αγνάντη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων εκδρομέων που εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους στο βουνό μεταξύ του Ζελίου και της Αγναντης στη Φθιώτιδα.

Οπως αναφέρει το lamianow, τέσσερις νεαροί μέσω GPS, γυρνώντας από τον Παρνασσό επέλεξαν τον επαρχιακό δρόμο για να φθάσουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους που ήταν ο Αγιος Κωνσταντίνος. Ωστόσο, «κόλλησαν» σε σημείο του δρόμου εξαιτίας του χιονιού. Οι νεαροί εγκατέλειψαν το όχημα και αποφάσισαν να περπατήσουν μέχρι να βρουν βοήθεια.

Τελικά, κάλεσαν το «112» και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού τους από τις αρχές της Φθιώτιδας. Στην προσπάθεια των διασωστών συνέδραμαν οι πρόεδροι των ορεινών Κοινοτήτων Ζελίου, Χαραλάμπος Σταμόπουλος και Αγναντης Γιάννης Παπασταμάτης, αλλά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, Κώστας Μαύρος που ξεκίνησαν από διαφορετικά σημεία, όπως αναφέρει το lamiareport. Ο κ. Σταμόπουλος με τους Αστυνομικούς και τους Πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ κατάφεραν αρχικά να εντοπίσουν το όχημα των νεαρών και στη συνέχεια και τους τέσσερις φίλους, τέσσερα περίπου χιλιόμετρα πριν από την Αγναντη και ενώ η βοήθεια και από αυτή την πλευρά βρισκόταν περίπου στο ένα χιλιόμετρο απόσταση. Οι τέσσερις νεαροί επιβιβάστηκαν στα 4Χ4 και θα επιστρέψουν στο Ζέλι, καθώς το συγκεκριμένο χιλιόμετρο προς την Άγναντη είναι αδύνατο να προσπελαστεί από όχημα.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/fthiotida-aisio-telos-peripeteia-tessaron-nearon