Γ. Αβραμίδης στο radio1d.gr: “Χωρίς εμβόλια η χώρα”

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών διεξαγωγής ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια εμβολίων.

 

Το ίδιο και το ΕΙ ΠΑΣΤΕΡ το οποίο θα διενεργήσει κι αυτό διεθνή διαγωνισμό. Μετά ανάλογα με τις ανάγκες των περιφερειών και των ΔΥΠΕ θα διανεμηθούν τα εμβόλια” Αυτό απάντησε ο Υπουργός Υγείας κ Βορίδης σε ερώτηση βουλευτών του ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και των ΑΝΕΛ για το πρόγραμμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη χώρα μας το οποίο τινάζεται στον αέρα λόγω κρίσης.

 

Όπως εξήγησε στο Radio1d.gr o βουλευτής του συνδυασμού ΑΡΜΑ Πολιτών συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδης, “το 50% των παιδιών που είναι ανασφάλιστα και πηγαίνουν στα ιατρεία των “γιατρών του κόσμου” δεν έχουν κάνει ούτε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα έχουν ουσιαστικά πάψει να λειτουργούν αφού δεν έχουν εμβόλια”.

Δεν είναι όμως ΄μόνο αυτή τη ερώτηση των βουλευτών αλλά και η απάντηση που πήραν με καθυστέρηση ενός μήνα που υπογραμμίζουν τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που διερχόμαστε. 
“Εάν ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θα πρέπει στη συνέχεια να ψηφιστούν δύο ακόμη μνημόνια με τους δανειστές μας. Αυτά που θα έλθουν θα οδηγήσουν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση.

 

Εγώ δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ξέρω ότι το ίδιο θα κάνουν όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Έπρεπε χθες να είχαμε πάει σε εκλογές. Κατά τη γνώμη μου η Κυβέρνηση αυτή δεν νομιμοποιείται να εκλέξει Πρόεδρο αφού δεν έχει μετά τις ευρωεκλογές την πλειοψηφία. Υπάρχει πλέον σαφής απόσταση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και του λαού, του εκλογικού σώματος” τόνισε ο βουλευτής Γ Αβραμίδης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr