Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών για την επίθεση πιτ μπουλ σε αστυνομικούς: «Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι»

Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση από πιτ μπουλ στο Ιλιον, κατήγγειλε ο γ.γ. Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο κ. Μαυροειδάκος περιέγραψε στον ANT1 την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί από πιτ μπουλ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης Ρομά. Οπως τόνισε, οι αστυνομικοί καλούσαν για ενισχύσεις αλλά κανείς δεν τους άκουγε.
«Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι πάλι προσπαθούσαν οι συνάδελφοί μου να καλέσουν ενισχύσεις και πάλι το τεράστιο πρόβλημα που έχουμε με τις επικοινωνίες δεν τους άκουγε κανείς. Μετά από ένα τέταρτο τους άκουσε ένα άλλο περιπολικό που ήταν στην περιοχή και έκανε τον ενδιάμεσο με το κέντρο επιχειρήσεων», είπε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Δηλαδή, δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι;», ρώτησε ο κ. Παπαδάκης. «Σωστά, σωστά», απάντησε ο γ.γ. Ειδικών Φρουρών και πρόσθεσε: «Για μία ακόμη φορά πληρώνουμε, πληρώνει το ελληνικό κράτος ποσά τεράστια με το σύστημα sepura, το οποίο έχει μια κληρονομιά που έχουμε πάρει από το 2015 και η σημερινή κυβέρνηση. Το παλιό ήταν C4I με το tetra σταμάτησε αυτή η σύμβαση, πήραμε ένα καινούργιο σύστημα, το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί. Είναι θέμα απ’ ότι βλέπετε της ζωής μας, διότι δύο συνάδελφοί μου ήταν τραυματίες, δεχόντουσαν επιθέσεις, ζητάγανε βοήθεια, ήταν μία ΟΠΚΕ και μία ομάδα ΔΙΑΣ και δεν τους άκουγε κανείς», τόνισε.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/gg-eidikon-froyron-epithesi-pit-mpoyl-astynomikoys