Γ. Γεωργαντάς: Αναμένουμε την οριστική απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές

Την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί της αίτησης της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που σχετίζονται με τις μετεγγραφές φοιτητών, αναμένει το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τη χθεσινή προσωρινή διαταγή “παγώματος” των μετεγγραφών στις εν λόγω Σχολές, που εξέδωσε το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

 

Η συζήτηση στο ΣτΕ θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου, όμως μέχρι τότε ανακύπτουν πρακτικά ζητήματα σχετικά με τις μετεγγραφές, τα οποία το υπουργείο προτίθεται να εξετάσει προς αναζήτηση λύσεων. “Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αναμένουμε την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Γεωργαντάς. “Ό,τι πρακτικό ζήτημα ανακύπτει το υπουργείο θα το δει προσεκτικά, θα εξετάσει τα τεχνικά ζητήματα, που δημιουργούνται από τις δικαστικές αποφάσεις, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας”, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

 

Ο κ.Γεωργαντάς το πρωί μίλησε σε ημερίδα, με θέμα: “Language Teaching: Theories, Brain Functions and Tools”, που διοργάνωσε το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η διδασκαλία ξένων γλωσσών αποτελεί προτεραιότητα στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας, καθώς το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο “δεν συμβάλλει απλά στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού επιπέδου των μαθητών της χώρας, αλλά αποτελεί παράλληλα και εργαλείο χρήσιμο για την εν γένει ανάπτυξη της κοινωνίας, μέσα έναν κόσμο που λειτουργεί στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης”.

 

Σε συνάντηση που θα έχει αργότερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ.Γεωργαντάς πρόκειται να αναφερθεί στις εκπαιδευτικές δομές αρμοδιότητας της Περιφέρειας (Κέντρα Δια βίου Μάθησης κ.λπ.), ενώ στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθεί και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στη Περιφέρεια, με επιδίωξη, σύμφωνα με τον υφυπουργό, “όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να φροντίσουν, ώστε τα τεχνικά ζητήματα, που παρουσιάστηκαν φέτος, να επιλυθούν εγκαίρως με βάση και την εμπειρία που αποκτήθηκε, για να μην ταλαιπωρηθούν ξανά γονείς και μαθητές”.

 

Το απόγευμα ο κ.Γεωργαντάς θα μιλήσει σε ενημερωτική εκδήλωση για τη Δια Βίου Μάθηση, που διοργανώνουν στις Σέρρες το υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.