Γ. Καραμπελιάς στο radio1d.gr: Ο μετασχηματισμός του παλιού συστήματος δεν έχει τελειώσει

«Οδηγούμαστε σταδιακά στην ανάπτυξη νέων κοινωνικών κινημάτων, νέων στρατηγικών με πιο χαρακτηριστική έκφρασή τους αυτή του κινήματος των Podemos στην Ισπανία», τόνισε στο radio1d.gr ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς, απαντώντας στο ερώτημα «αν η Ευρώπη αλλάζει» 

 

Σε ότι αφορά την Ελλάδα και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο κ Καραμπελιάς διευκρίνισε πως «βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο του μετασχηματισμού του παλιού συστήματος, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μετασχηματιστεί σταδιακά σε κάτι νέο αφήνοντας πίσω του το παλιό . Πρέπει να συνδυάσουμε το σύγχρονο με τις ενδογενείς δυνάμεις, αυτές που εμείς διαθέτουμε χωρίς να κάνουμε τεχνητές μεταφορές στην Ελλάδα     

 

Ιστορική η φάση που διανύουμε

 

Όπως αναφέρει και στο βιβλίο του «Ένα πρόταγμα για τον 21ο αιώνα», το οποίο παρουσιάζεται την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στον χώρο εκδηλώσεων του ΑΡΔΗΝ (Βαλαωρίτου με Δωδεκανήσου 1), μετά το Μάη του 68 περνάμε σε μια άλλη ιστορική φάση όπου άνθρωποι και λαοί της Ευρώπης επιστρέφουν στις πολιτισμικές ρίζες τους. Φυσικά, αυτές οι διαδικασίες που αφορούν την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη δεν γίνονται χωρίς πόνο και οδύνη»  

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr