Γ. Μαυράκης στο radio1d.gr: “Στη Γερμανία δε σε παίρνει να είσαι γάιδαρος”

Για την μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη, για την έλλειψη αστυνόμευσης και τους streetpanthers μίλησε στο radio1d.gr ο Γρηγόρης Μαυράκης, που  ένας ενεργός πολίτης ασχολείται με την Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών και με την ακτιβιστική ομάδα streetpanthers. Μέλος της Πρωτοβουλίας από το 2006.

 

«Πρέπει να φέρουμε στην επιφάνεια το ζήτημα της μετακίνησης με ποδήλατο και με τα πόδια» υπογράμμισε και τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει να διεκδικήσουν ασφαλή μετακίνηση και πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, την τήρηση των νόμων και των κανόνων, και βελτίωση της αστυνόμευσης στην πόλη.

 

Σχετικά με τα αυτοκόλλητα με σήμα το γάιδαρο που κολλούν στα παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα τα μέλη της ομάδας streetpanthers, σχολίασε ότι το νόημα τους είναι «με ενοχλείς, σε ενοχλώ». «Είναι η άμυνα του πολίτη που τον προσβάλλουν» είπε. Ανέφερε υπήρξαν περιστατικά οδηγών που θύμωσαν με τα γνωστά πορτοκαλί αυτοκόλλητα, ωστόσο, κανείς τους δεν περίμενε ποτέ να έρθει η τροχαία για να βεβαιώσει τη σχετική παράβαση. “Στη Γερμανία δε σε παίρνει να είσαι γάιδαρος” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Θέλουμε δρόμους για ποδήλατο. Θέλουμε καλύτερη αστυνόμευση. Όταν μιλάμε συχνά με τον Διευθυντή Τροχαίας μας τονίζει ότι για να λειτουργήσει σωστά η υπηρεσία χρειάζεται άλλα 150 αστυνομικούς», υπογραμμίζει και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο φωνάζει ο κόσμος τόσο ευνοούνται οι συνθήκες για βελτίωση της κατάστασης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr