Γ.Πανούσης: Μου ζητούσαν «να αφήσω τα παιδιά» όταν γίνονταν συλλήψεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Σε επεισόδια που είχαν γίνει συλλήψεις δέχθηκα τηλεφωνήματα “να αφήσω τα παιδιά”» δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ενώ απαντά ευθέως στην κυβέρνηση που αμφισβητεί την αξιοπιστία του.

Ο κ. Πανούσης αναφέρει ότι τα έγγραφα που κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «έχουν πάνω τους σφραγίδες, υπογραφές και κοινοποιήσεις» και απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν αντέδρασε όσο ήταν υπουργός.

«Ως υπουργός ενημέρωσα μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. Άρα ο θεσμικός μου ρόλος ολοκληρώθηκε. Ανέμενα τις κινήσεις τους, αλλά δεν δόθηκε ούτε πολιτική λύση, ούτε δικαστική με παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης» αναφέρει.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «συνταγματικά ανεπίτρεπτη» τη «γραβατωμένη μήνυση» που κατέθεσαν οι κ.κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος και «ανεύθυνους» και «ασόβαρους» τους κ. Κατρούγκαλο και Δρίτσα που έσπευσαν να τον απαξιώσουν, χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση.

Σχολιάζοντας, τέλος, την αιφνίδια απομάκρυνση του ταξίαρχου Σταύρου Σταυρόπουλου από τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., δεν απέκλεισε την πιθανότητα να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και ευχήθηκε να μην ακολουθήσουν κι άλλες παρεμφερείς επιλογές.