Γ. Σιάτρας στο radio1d.gr: «Στη βουλή με μήνυση το θέμα του ΕΝΦΙΑ»

Τους βεβαιωμένους φόρους για τον ΕΝΦΙΑ , οι οποίοι είναι διπλάσιοι σχεδόν από αυτούς που αποφασίστηκαν από την ελληνική Βουλή, ζητούν με μηνυτήρια αναφορά τους οι Έλληνες Φορολογούμενοι.

 

Όπως εξηγεί στο Radio1d.gr ο Πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Σιάτρας, «υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά σύμφωνα με το άρθρο 244 του Ποινικού Κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει όταν ένας υπάλληλος εισπράττει τέλη ή φόρους, παραπάνω από αυτούς  που οφείλονται, τιμωρείται ακόμη και με φυλάκιση δύο μηνών. Εμείς στρεφόμαστε ουσιαστικά εναντίον της ΓΓ Εσόδων κ Σαβαϊδου αλλά και του Υπουργού Οικονομικών Γ Χαρδούβελη».

 

Η μηνυτήρια αναφορά των Ελλήνων Φορολογούμενων στηρίζεται σε δηλώσεις βουλευτών αλλά και του ίδιου του Αντιπροέδρου των Εφοριακών όπως και σε ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το σύνολο των εισφορών του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται στα 2.65 δις ευρώ, ενώ τα βεβαιωμένα χρέη ξεπερνούν τα 4.2 δις.

 

«Τα βεβαιωμένα χρέη είναι αυτά που αναγράφονται ως εισπρακτέα ποσά από το Δημόσιο, ανεξάρτητα εάν τα χρήματα έχουν εισπραχθεί από τους πολίτες ή όχι»,διευκρινίζει ο κ Σιάτρας.

 

Ο ρόλος του Εισαγγελέα και η σύσταση εξεταστικής

 

Σύμφωνα με τη διαδικασία που υπάρχει, η μηνυτήρια αναφορά που ήδη έχει φθάσει στην Ελληνική Βουλή πρέπει ν απαντηθεί σε διάστημα 60 ημερών. Λόγω της προεκλογικής περιόδου όμως μπορεί απλώς να υπάρχει μια δέσμευση από τα κόμματα πως το θέμα θα απασχολήσει την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου αμέσως μετά τις εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί αφού η μήνυση στρέφεται και κατά υπουργού (του Γ Χαρδούβελη) μπορεί ακόμη να συσταθεί και εξεταστική επιτροπή για το θέμα.

 

«Την άλλη εβδομάδα πάντως θα θέσουμε το θέμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών , ο οποίος έχει δικαίωμα να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών την γραπτή συνολική βεβαίωση των χρεών του ΕΝΦΙΑ, για να γνωρίζουμε τελικά πόσο είναι το βεβαιωμένο ποσό και τι απόκλιση έχει από αυτό που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή» δηλώνει ο κ Σιάτρας. 
 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr