Γ. Βαρουφάκης: «Πιστεύω ότι η Ελληνική πρόταση θα εγκριθεί»

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης για την κατάληξη των διαβουλεύσεων με τους εταίρους σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

 

«Είμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε, βγαίνοντας από τη Βουλή μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Υπάρχει σύγκλιση. Μέχρι την Παρασκευή θα έχει κλείσει η συμφωνία με την Ευρωζώνη» είπε και πρόσθεσε πως «μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, κανείς δεν μπορεί να προδικάζει».

 

Ρωτήθηκε αν θα κατατεθεί αύριο η αίτηση για την επέκταση του προγράμματος και ανέφερε ότι «θα κατατεθεί η αίτηση και θα είναι γραμμένη με ένα τρόπο που θα καλύπτει και την ελληνική πλευρά και την πλευρά του προέδρου του Eurogroup».

 

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι εφόσον το αίτημα κριθεί ότι καλύπτει τα αιτήματα της ευρωζώνης τότε την Παρασκευή θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την τυπική έγκρισή του, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι μπορεί να μην χρειαστεί μια επιπλέον σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

 

«Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking Group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

 

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα από κυβερνητικές πηγές, η επιστολή με το ελληνικό αίτημα βρίσκεται υπό επεξεργασία και αναμένεται να αποσταλεί στις υπηρεσίες του Eurogroup αύριο το πρωί.