Γ. Βαρουφάκης: Ζητάμε χρόνο για να καταθέσουμε προτάσεις

«Ζητάμε λίγες εβδομάδες για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, σε μεταμεσονύκτια εκπομπή του BBC.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν είναι θέμα τελεσιγράφων ή ποιος θα κάνει πίσω πρώτος» και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχουμε στην Ευρωζώνη είναι μια κρίση από την οποία οι μόνοι που επωφελούνται είναι οι αντιευρωπαϊστες, όπως εδώ στην Ελλάδα οι φασίστες».

 

Σε μία προσπάθεια να ρίξει του τόνους μετά την κοινή του συνέντευξη με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Γ. Ντάιεσλμπλουμ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην δημοσιογράφο του BBC έχει «χαθεί στη μετάφραση» και έκανε λόγο για ανακριβές ρεπορτάζ από την πλευρά του καναλιού. Όπως δήλωσε «δεν είπα ότι δεν μιλάμε με τους δανειστές. Θέλουμε συζήτηση με τους θεσμούς, Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και με κάθε μέλος της Ευρωζώνης». Και πρόσθεσε πώς «στη συνέντευξη ίσως θα έπρεπε να μιλήσω αγγλικά για να μην χαθείτε στη μετάφραση. Αυτό που σημείωσα είναι ότι είμαστε πρόθυμοι να βρούμε λύσεις και να έχουμε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές. Η τρόικα που λέτε έχει δυο επίπεδα: τους δανειστές μας και μια ομάδα από πολύ καλούς ανθρώπους που όμως έχουν στόχο να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που για εμάς έχει αποτύχει εντελώς».

 

Πέραν αυτών, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και πώς θα ήθελε κι άλλες επενδύσεις που θα αυξάνουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Αλλά, συμπλήρωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έγιναν σε πολύ χαμηλές τιμές εν μέσω μιας αποπληθωριστικής κρίσης.

 

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση όχι μόνο δεν θέλει να σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά θέλει να τις εμβαθύνει, ενώ υποστήριξε πώς το ότι συμβαίνει στις αγορές τις τελευταίες ημέρες (πτώση Χρηματιστηρίου, άνοδος αποδόσεων ομολόγων) είναι το σύμπτωμα και όχι το αίτιο του προβλήματος.

 

 

Πηγή: Καθημερινή