Γκάφα του BBC – “Πέθανε” την βασίλισσα Ελισάβετ

Μεγάλη αναστάτωση στη Βρετανία και διεθνώς προκάλεσε η είδηση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι νεκρή. Είδηση που θεωρήθηκε έγκυρη αφού «διαδόθηκε» παγκοσμίως μέσω του λογαριασμού έμπειρης δημοσιογράφου του BBC στο Twitter.

 

Το αρχικό μήνυμα έκανε λόγο για εσπευσμένη μεταφορά της βασίλισσα σε νοσοκομείο, όπου όντως είχε μεταβεί αλλά για το προγραμματισμένο ετήσιο τσεκ-απ της.

 

Το επίμαχο tweet «κατέβηκε» σχεδόν άμεσα, αφού διαπιστώθηκε ότι όλα ήταν καλά, όμως το κακό για το κύρος του BBC αλλά και τη ρεπόρτερ είχε ήδη γίνει. Η είδηση στο μεταξύ είχε αρχίσει να μεταδίδεται από διεθνή μέσα όπως το CNN και η Bild.

 

Η ίδια η Αχμέν Χαγουάτζα έσπευσε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι επρόκειτο για φάρσα και ισχυριζόμενη ότι είχε ξεχάσει το κινητό της σπίτι, υπονοώντας προφανώς ότι έπεσε στα χέρια τρίτων που την «έμπλεξαν» με αυτό το ψεύτικο μήνυμα.

 

Ωστόσο το BBC που δεν είναι διατεθειμένο να παίξει με το κύρος του, πόσο μάλλον όταν αφορά σε ένα τόσο σοβαρό για τους Βρετανούς θέμα, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες, ζήτησε συγγνώμη και θεωρείται βέβαιη η «τιμωρία» της δημοσιογράφου.