Γκάμπριελ: Τηρήστε τους όρους και μην μας επιβαρύνετε άλλο

Σαφές μήνυμα για τήρηση των όρων του μνημονίου, με την επισήμανση ότι οι πολιτικές αλλαγές στην Ελλάδα δεν πρέπει να επιβαρύνουν τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες, έστειλε μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τονίζοντας ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν φταίνε οι δανειστές της, αλλά οι ανισότητες στο εσωτερικό που δεν έχουν εξαλειφθεί.

 

«Όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι πρέπει να σεβαστούν την δημοκρατική απόφαση των ψηφοφόρων και το δικαίωμα της νέας κυβέρνησης να αποφασίσει την πορεία της. Αλλά οι αλλαγές στην ελληνική πολιτική δεν θα πρέπει να επιβαρύνουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, ο Ζ. Γκάμπριελ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, ωστόσο η νέα κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα οφείλει να σεβαστεί τους όρους του μνημονίου.

 

Τόνισε επίσης ότι η χώρα μας δεν πρέπει να κατηγορεί την τρόικα για την άνιση κατανομή του πλούτου στο εσωτερικό της.

 

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος είχε επισημάνει ότι η Γερμανία σέβεται την δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, αλλά θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και των πολιτών και πως αν η Ελλάδα δεν θέλει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνεται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι αλλού.