Γενική απεργία καθηγητών 27 Νοέμβρη

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος της Παιδείας και μετά την άρνηση της ΟΛΜΕ να συμμετάσχει στο διάλογο για τις αλλαγές στο Δημοτικό (μείωση της διδακτέας ύλης) και τις αλλαγές στο Λύκειο και τώρα όλα δείχνουν ότι ο Νοέμβρης θα είναι θερμός μήνας.

 

“Δεν έχει νόημα να νομιμοποιούμε έναν Υπουργό που παραδέχεται πως επειδή δεν έχει άλλες πιστώσεις θα πρέπει να συγχωνεύονται τμήματα, τάξεις, γνωστικά αντικείμενα και να υποχρεώνονται οι εκπαιδευτικοί σε αναγκαστικές αναθέσεις υπερωριών. Λέει ο κ Λοβέρδος ότι οι ώρες που χάνονται με τις καταλήψεις θα αναπληρωθούν με μαθήματα στις αργίες. Και με τις ώρες που χάνονται λόγω κενών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια Νοέμβρη μήνα τι θα γίνει; Αυτά δεν πρέπει να αναπληρώνονται με την ευθύνη του Υπουργείου;” αναρωτιέται μιλώντας στο radio1d.gr η Ελένη Ζωγραφάκη Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Όπως τονίζει η κ Ζωγραφάκη “ακόμη το Υπουργείο δεν έχει δώσει στοιχεία για τους μαθητές που έμειναν τελικά στην ίδια τάξη, γι αυτούς που έμειναν μετεξεταστέοι για το Σεπτέμβριο, γι αυτούς που άλλαξαν κατεύθυνση λόγω της Ενιαίας Τράπεζας Λυκείου, ενός θεσμού που εφαρμόστηκε με απίστευτη προχειρότητα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους. Μάλιστα ενώ υποσχέθηκαν πως από το Σεπτέμβριο θα είχαν οι μαθητές της Β Λυκείου πρόσβαση στην Ενιαία Τράπεζα Θεμάτων, μόλις σήμερα ανακοινώθηκε πως τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η Τράπεζα Θεμάτων και είμαστε ήδη στην πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.”

Η κ Ζωγραφάκη κάλεσε σε κινητοποίηση κάθε έναν στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που λαμβάνει τη μορφή ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 27 Νοέμβρη. Η ΟΛΜΕ θα δώσει εκεί δυναμικά το παρόν, είπε.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr