Γεννηματά στις Βρυξέλλες: Στηρίξτε την Ελλάδα στο μεταναστευτικό

Την στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για να δοθεί ένα τέλος στο δράμα που βιώνουν τα ελληνικά νησιά εξαιτίας του προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά.

«Η Ελλάδα περνά μια δοκιμασία, που αφορά όλη την Ευρώπη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας μετατρέψει σε αποθήκη ψυχών», δήλωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στις Βρυξέλλες,όπου βρίσκεται γιατί συμμετέχει στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών
«Ζητώ την στήριξη του Ευρωπαίων σοσιαλιστών προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο δράμα που βιώνουν τα νησιά μας. Με άμεση αποσυμφόρησή τους, με ουσιαστική φύλαξη των συνόρων και βεβαίως με κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλα τα κράτη-μέλη», είπε. «Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα, τώρα, πριν να είναι πολύ αργά για όλους. Η ακροδεξιά καραδοκεί σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Η Φώφη Γεννηματά σε ό,τι αφορά τον κοινοτικό προϋπολογισμό τοποθετήθηκε υπέρ του να είναι ενισχυμένος για να αλλάξει πορεία η Ευρώπη και να μπει στη νέα εποχή. «Κάνουν λάθος όσοι βλέπουν ανταγωνιστικά την Πράσινη συμφωνία με τις πολιτικές συνοχής και τη στήριξη των αγροτών», τόνισε. «Είναι πολιτικές συμπληρωματικές, αναπτυξιακές και αναδιανεμητικές.

Ευθύνη όλων μας είναι να εφαρμόσουμε την πράσινη συμφωνία, αλλά ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσουμε τη δίκαιη μετάβαση στις αλλαγές που απαιτούνται, γιατί μονάχα έτσι θα αντιμετωπίσουμε το τεχνολογικό χάσμα, την κλιματική αλλαγή, αλλά και θα μειώσουμε τις ανισότητες μεταξύ του βορρά και του νότου, αλλά και μεταξύ των περιφερειών».

Πηγή: iefimerida.gr –