Γεωργιάδης: Αν ο Τσίπρας δεν διώξει τον Παππά, αποδεικνύεται ότι δρούσε κατ’ εντολή του

Την άποψη ότι ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε να έχει ήδη μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα, αν όσα αποκαλύπτονται είναι ψευδή, εξέφρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Καλογρίτσα για όργανο του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Ο κ. Καλογρίτσας δεν πήρε τηλεοπτική άδεια γιατί δεν μπόρεσε να βρει τα χρήματα. Ο κ. Μαρινάκης πριν δύο χρόνια είπε ότι ο Παππάς του ζήτησε 20 εκατ. ευρώ δανικά στον Καλογρίτσα. Ο κ. Κοντομηνάς είχε βγει στη Μενεγάκη και είπε ότι του ζητήθηκε να δώσει το 51 % του Alpha. Αυτό δείχνει την προσπάθεια της τότε κυβερνήσεως να κάνει πράξη αυτό που λέμε διαπλοκή».

Γεωργιάδης: Αν ισχύουν όσα λέει ο Καλογρίτσας, ο Παππάς έχει διαπράξει σοβαρό ποινικό αδίκημα
Σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει ο Χ. Καλογρίτσας, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι αν ο Νίκος Παππάς «έχει μεσολαβήσει για την έκδοση εικονικών τιμολογίων, έχει διαπράξει σοβαρό ποινικό αδίκημα. Εάν ο κ. Παππάς ως αρμόδιος υπουργός, του οποίου ο ρόλος είναι να είναι αδέκαστος διαιτητής σε μια διαδικασία, εμπλεκόταν στο να στήσει τη διαδικασία, αυτό είναι και ποινικό αλλά και βαρύ πολιτικό ζήτημα».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι πλέον ο Νίκος Παππάς έχει δύο επιλογές. «Η πρώτη είναι να πάει να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Πάει, λοιπόν, στο δικαστήριο και τότε ο κ. Καλογρίτσας μπορεί να χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με το νόμο, οποιοδήποτε αποδεικτικό μέσο έχει, που τώρα δεν μπορεί να παρουσιάσει. Ο δεύτερος δρόμος είναι να κάνει την πάπια. Τρεις μέρες τώρα κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτό δείχνει μάλλον ότι δε σκοπεύει να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα, άρα μάλλον επιβεβαιώνει διά της σιωπής του τον Καλογρίτσα».

«Δεν ισχύει ότι ο Κρέτσος έκοψε τον Καλογρίτσα»
Κληθείς να απαντήσει για το τι πρέπει να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αδωνις Γεωργιάδης τονίζει ότι αν ο Νίκος Παππάς δεν κάνει μήνυση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κι αυτός δύο επιλογές: «Η πρώτη είναι να διώξει τον Παππά. Πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Αν, από την άλλη δεν κάνει τίποτα, αποδεικνύεται ότι ο Παππάς έδρασε κατ’ εντολή Τσίπρα».

Αναφορικά με την πιθανότητα να εμπλέκονται στις υποθέσεις των κοριών της ΕΥΠ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι: «αν αποκαλυφθούν ονόματα της ΝΔ με εμπλοκή στην υπόθεση δεν έχουν καμία θέση στη ΝΔ. Αυτά είναι θέματα προσωπικής φύσης αυτών των ανθρώπων και δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα. Αυτό που συζητάμε για τον κ. Καλογρίτσα και τον κ. Παππά δεν είναι το ίδιο. Είναι η προσπάθεια του τότε Μεγάρου Μαξίμου, κατά τον κ. Καλογρίτσα, να στήσει έναν διεθνή διαγωνισμό με τηλεοπτικές άδειες.»

Τέλος, διέψευσε ότι ο κ. Κρέτσος «έκοψε» τον κ. Καλογρίτσα. «Ο κ. Κρέτσος έκανε το παν για να πάρει άδεια ο κ. Καλογρίτσας. Τον κατηγόρησε και ο εισαγγελέας. Ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε επειδή δεν πλήρωσε.», είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Ο εισαγγελέας θα παρέμβει υποχρεωτικά.», κατέληξε.


Πηγή: iefimerida.gr