Γεωργιάδης: Δεν θα επανέλθουμε πλήρως πριν βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Την εκτίμηση ότι η πλήρης κανονικότητα δεν θα επιστρέψει παρά μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ορισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ξακαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι ορισμένοι κανόνες θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρις ότου βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο. 

«Καταλαβαίνω την αδημονία του κόσμου για την επιστροφή στην παλιά ζωή και δεν σας κρύβω ότι σαν υπουργείο Ανάπτυξης θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά γιατί για την οικονομία κάθε μέρα είναι καταστροφή. Όμως δεν πρέπει να χάσουμε τον πρώτο μας στόχος που είναι να νικήσουμε τον ιό. Ο ιός δρα αναπάντεχα και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε από τον κεντρικό μας στόχο. Σαν υπουργείο Ανάπτυξης, όταν οι ειδικοί μας υποδείξουν τη χαλάρωση τα την εφαρμόσουμε αμέσως. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να επανέλθουμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο στην κανονική μας ζωή. Θα υπάρχουν μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, αποστάσεις, όλα αυτά θα είναι απαραίτητα. Αυτοί οι κανόνες θα υπάρχουν για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα. Θα πάμε βήμα βήμα στη χαλάρωση και η πειθαρχία πρέπει να συνεχιστεί», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Δεν θα αφήσουμε κανένα πόρο ανεκμετάλλευτο
Αναφορικά με το πότε εκτιμά ότι θα βρεθεί το εμβόλιο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αυτό θα γίνει σχετικά γρήγορα.  «Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι τόσο μεγάλη η πίεση και το ενδιαφέρον και το χρηματικό έπαθλο και τόσο τεράστιοι οι πόροι που διατίθενται στην έρευνα, που πιστεύω ότι σχετικά γρήγορα θα βρεθεί το εμβόλιο. Δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι και τα καλύτερα μυαλά γι αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε να ξέρει πόσους πραγματικούς πόρους θα διαθέσει η ΕΕ. «Χρήματα από την Ευρώπη δεν έχουμε πάρει ακόμα, το μόνο που έχει γίνει είναι να μας δώσουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το ΕΣΠΑ με πιο δημιουργικό τρόπο. Τα εργαλεία που φτιάχνουμε αυτή τη στιγμή είναι από δικά μας λεφτά. Πρέπει να δούμε το ταμείο μας και να είστε βέβαιο ότι δεν θα αφήσουμε κανένα πόρο ανεκμετάλλευτο», κατέληξε. 


Πηγή: iefimerida.gr