Για απιστία διώκονται εννέα άτομα που διετέλεσαν παλιότερα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος πρώην παραγόντων της ΠΑΕ Άρης. Πρόκειται για εννέα άτομα που διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «κίτρινης» ΠΑΕ κατά το έτος 2009.

 

Η κατηγορία που τούς αποδίδεται συνδέεται με αμοιβές που εισέπραξαν ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν εκείνο το καλοκαίρι από την ομάδα, όπως επίσης μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

 

Προηγήθηκε μήνυση για κακοδιαχείριση που υπέβαλλε τον περασμένο Απρίλιο ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λάμπρος Σκόρδας σε βάρος συνολικά 25 ατόμων που υπήρξαν μέλη διοικήσεων της ΠΑΕ κατά την 5ετία 2009-2014.

 

Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση αφορά δύο ξένους ποδοσφαιριστές και τρεις μάνατζερ, που, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, εισέπραξαν υπέρογκες αμοιβές, ζημιώνοντας τα ταμεία της ΠΑΕ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ποσό με το οποίο ζημιώθηκε η εταιρεία κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6 εκατ. ευρώ.

 

Ύστερα από το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης, ο εισαγγελέας καταλόγισε ευθύνες εναντίον εννέα πρώην μελών της διοίκησης της ΠΑΕ, αυτών δηλαδή που διοίκησαν το επίμαχο διάστημα, ενώ για τους υπόλοιπους 16 η υπόθεση αρχειοθετείται. Το επόμενο διάστημα οι κατηγορούμενοι θα αρχίσουν να προσέρχονται στον ανακριτή στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που θα διεξαχθεί.