Για υπερκοστολογήσεις κατηγορεί τον δήμο Θεσσαλονίκης η αντιπολίτευση

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Αν κρίνουμε πως και για άλλες υποθέσεις θα χρειαστεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα το κάνουμε και πάλι. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν σκιές, τις οποίες προσπαθούμε να τις ξεκαθαρίσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή υποθέσεις διαγωνισμών στον τομέα της καθαριότητας.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, παρουσιάζονται υπερκοστολογήσεις στην επιδιόρθωση οχημάτων και απορριμματοφόρων.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης, μέσα από έγγραφα υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης προκύπτει πως γίνεται “κοστολόγηση επιπλέον εργασιών” και προμήθεια των ίδιων ανταλλακτικών με διαφορετικές τιμές και εργασίες.

“Δεν θα φωνάζουμε, δε θα κραυγάζουμε, ούτε θα μιλάμε μέσω του Τύπου. Θα ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και θα τα καταθέτουμε θεσμικά”, είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Στ. Καλαφάτης.