Γιακουμάτος: Κανένας κίνδυνος πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία το Α’ εξάμηνο

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, ότι είναι νομικά πλήρως διασφαλισμένη η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς, για όλους όσοι είναι οικονομικά αδύναμοι. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να φέρει νέα ρύθμιση το υπουργείο.

«Δεν επιτρέπω σε κανένα να εμφανίζεται πιο ευαίσθητος από εμένα», δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος, απαντώντας έτσι, τόσο στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει έκθετους σε πλειστηριασμούς όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν, όσο και στην παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Εμπορίου Γιώργου Βλάχου, που επανέφερε το θέμα της τροπολογίας 10 βουλευτών της ΝΔ και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση.

 

«Κανένα σπίτι φτωχού δεν κινδυνεύει. Κανένας Έλληνας αδύναμος δεν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχουμε τρεις ασφαλιστικές δικλείδες. Τον νόμο Κατσέλη, τον νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών και τον νόμο για τα κόκκινα δάνεια», επισήμανε ο κ. Γιακουμάτος και πρόσθεσε:

 

«Εγώ δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα να δείχνει πιο ευαίσθητος από μένα. Σας καλύπτουν οι νόμοι που έχουμε ψηφίσει. Εδώ είμαστε όμως αν υπάρξει πρόβλημα να φέρουμε νέα ρύθμιση».

 

«Ας είναι ήσυχοι οι συνάδελφοι που έθεσαν θέμα πλειστηριασμών. Αυτό που διαβεβαιώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι ότι για το πρώτο εξάμηνο δεν υπάρχει ούτε ένας πλειστηριασμός», κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ