Γιάννης Μανιάτης: Είμαστε θεατές ενός κακοπαιγμένου έργου

maniatisΕίμαστε θεατές ενός κακοπαιγμένου έργου, όσον αφορά την αξιολόγηση, είπε ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Αργολίδας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη. Ο κ. Μανιάτης τόνισε πως η τρόικα κάθε φορά ζητά πως μπορεί να γίνει πράξη ο στόχος που έχει η κυβέρνηση υπογράψει στο μνημόνιο. Η κυβέρνηση, συνέχισε ο πρώην υπουργός, θέλει να εφαρμόσει τους στόχους μόνο βάζοντας φόρους και χωρίς μεταρρυθμίσεις. Είναι καθαρά τυχοδιωκτική η συμπεριφορά της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, συμπλήρωσε ο κ. Μανιάτης.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, κ. Μανιάτης επεσήμανε πως η κυβέρνηση πήρε την ψήφο του λαού με το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, οπότε οφείλει να λύσει το πρόβλημα για το οποίο δεσμεύτηκε ενώπιον του ελληνικού λαού. Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επιτρέψει να γίνει ούτε ένας πλειστηριασμός κατοικίας και πάγια θέση της παρτάταξης είναι να μην πωληθούν τα κόκκινα δάνεια.

Για την χρεοκοπία της χώρας ο κ. Μανιάτης είπε ότι ευθύνεται αποκλειστικά ο Κώστας Καραμανλής και ότι το ΠΑΣΟΚ παρόλα τα καλά που έκανε όπως η Διαύγεια, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα ΚΕΠ κλπ πλήρωσε τα λάθη του και έμαθε από αυτά.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου φορέα στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου ο κ. Μανιάτης είπε πως αυτή είναι η μοναδική ικανή λύση που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια κυβερνητική σταθερότητα στη χώρα και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει μια κυβέρνηση ευθύνης μόνο με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ λύση δεν μπορεί να αποτελούν οι εκλογές.