Γιατί δεν υπήρξε παράδοση-παραλαβή μεταξύ Τσίπρα-Σαμαρά στο Μαξίμου

Ενδεικτική του κλίματος που θα υπάρξει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα «απουσία» της παραδοσιακής διαδικασία ςπαράδοσης-παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού.

 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη συμπεριφορά, διαψεύδεται η εκδοχή που έδωσε νωρίτερα η ΝΔ και τονίζεται ότι η στάση αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.

 

«Δεν έγινε παράδοση εγγάφων», «δεν υπήρχε κανείς να μας ξεναγήσει στο Μέγαρο Μαξίμου», «υπήρχε ένα άδειο χρηματοκιβώτιο που κάποιος μας έδωσε το κλειδί», «δεν βρήκαμε ούτε σαπούνι στις τουαλέτες» φέρονται να δήλωσαν συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού.

 

Νωρίτερα, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παπά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού. Αφήνοντας έτσι έναν σαφή υπαινιγμό ότι ήταν επιθυμία του κ. Τσίπρα να μην υπάρξει συνάντηση με τον προκάτοχό του.

 

Σε κάθε περίπτωση, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού.