Γιατί είναι τόσο σημαντικό το Ελληνικό Ζήτημα;

Οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται ότι πλέον δεν θα πάθουν και πολλά στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κι όμως αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που πλασάρουν για να εκβιάσουν όσους νιώιθουμε ελεύθεροι από την πιο «σταλινική» μορφή καπιταλισμού που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στη χώρα!

 

Οι εξουσιαστές λένε στους λαούς τους στην Εσπερία ότι το ευρώ δεν θα καταρρεύσει, ότι οι οικονομίες των χωρών τους δεν θα ισοπεδωθούν συθέμελα, ότι θα ζούνε οι πολίτες την πλασματική ευμάρεια τους και ότι οι τραπεζίτες και τα αρπακτικά της αγοράς θα συνεχίζουν το πάρτι κερδοσκοπίας σε βάρος όσων λαών κρίνουν ως κατάλληλους για τους φορτώσουν την κρίση τους και να τους απομυζήσουν τα υπάρχοντά τους και στο τέλος να μετατρέψουν τις ανεξάρτητες χώρες τους σε αποικίες Χρέους. 

 

Αυτό δεν ισχύει. Ολα έχουν να κάνουν με το ποιος είναι πιο ανταγωνιστικός. Οι Ευρωπαίοι δεν θα ήθελαν ποτέ μια Ελλάδα που θα είναι πιο ανταγωνιστική από τη Γερμανία, την Ολλανδία ή την Φινλανδία αλλά αντίθετα θα ήθελαν να ελέγχουν την οικονομία της και να απομυζούν τα έσοδά της, όπως γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια με την εφαρμογή του Μνημονίου. 

 

Μαντέψτε ποια θα είναι πιο ανταγωνιστική οικονομία σε περίπτωση βίαιης απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ. Η γερμανική και η κοινή ευρωζωνική οικονομία ή οι οικονομίες της Ρωσίας, της Κίνας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής;

 

ΕΕ και ΗΠΑ χάνουν στην ανταγωνιστικότητα απέναντι σε Ρωσία, Κίνα και Λατινική Αμερική στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, διότι το ευρώ μπορεί μεν να μην καταρρεύσει, αλλά θα πληγεί ανεπανόρθωτα η αξία του ως νόμισμα. 

 

Θα γίνει πολύ πιο ακριβό ως νόμισμα κάτι που θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στις επενδύσεις όσο και προς όλες τις οικονομίες των κρατών-μελών της ΕΕ και κυρίως τη γερμανική, όπως φυσικά και στις τράπεζές τους, διότι η έξοδος της Ελλάδας θα τους γεμίσει με οικονομικές φούσκες που θα σκάνε η μία μέτα την άλλη.  

 

Οι επιχειρηματίες θα προτιμήσουν να δραστηριοποιούνται σε δολάριο ή ακόμη καλύτερα σε ρούβλι ή γεν και έτσι το ευρώ ως νόμισμα θα παραγκωνισθεί ενώ το αδερφό σε αυτό νόμισμα, το δολάριο, θα χάσει την παγκόσμια ηγεμονία του ως νόμισμα της παγκόσμιας ηγεμονίας. 

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Goldman Sachs μια από τις διεθνείς εταιρίες που ύμνησαν και πολέμησαν λυσσαλέα υπέρ των μέτρων λιτότητας ή καλύτερα υπέρ του εξανδραποδισμού ολόκληρων λαών και των χωρών τους για το χατίρι των golden boys σε πολιτική, τράπεζες και παρασιτική ψευτοεπιχειρηματική ελίτ. 

 

Μάλιστα, εκτιμά πως οι εκροές κεφαλαίων από την Ευρωζώνη θα ενταθούν το επόμενο διάστημα εξαιτίας της αβεβαιότητας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο.

Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επαναλαμβάνει πως τους επόμενους 12 μήνες το ευρώ θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 0,95 δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι η μια οικονομία μετά την άλλη θα υφίστανται σημαντικά χτυπήματα ακριβώς λόγω της φούσκας των οικονομιών τους, ενώ η κινεζική και η ρωσική οικονομία που ουσιαστικά είναι αυτάρκεις και μάλιστα αιμοδότες και όχι αιμολήπτες της παγκόσμιας οικονομίας θα ενισχυθούν ραγδαία. 

 

Στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα αποτελεί τον Δούρρειο Ιππο των Κινέζων και των Ρώσων απέναντι στους παλαιότερους εχθρούς τους στο παγκόσμιο οικονομικό και όχι μόνο σύστημα. 

 

Επαφίεται στην κρίση πλέον του κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας που έχει κάνει μεγάλες θυσίες για να παραμείνουν χορτάτες οι τράπεζες, τα golden boys, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι μαφιόζοι που προσποιούνται τους ευηπόληπτους επιχειρηματίες ειδικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ αν θα προτιμούσε την Ελλάδα εξαρτημένη από ένα διαπλεκόμενο διεφθαρμένο σύστημα ή αν προτιμά να ενταχθεί σε έναν νέο κόσμο που δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι καλύτερος από το προηγούμενο αλλά μάλλον δεν θα είναι χειρότερος αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι διεθνώς οι μύστες του καπιταλισμού αρχίζουν πλέον και αναθεωρούν τις απόψεις τους ότι τα κέρδη και οι ζημιές πρέπει να είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr