Γιατί η βασίλισσα έχει την Κέιτ στον… πάγο;

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της στο πλευρό του τρίτου στη σειρά για τη διαδοχή στον βρετανικό θρόνο, η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) έδειξε ότι είχε… άστρο.

 

Οι συγκρίσεις με την μητέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) ήταν αναπόφευκτες και, όπως φαίνεται, η νεαρή δούκισσα του Κέιμπριτζ στεκόταν με μεγάλη άνεση και το δικό της παράστημα σε όλη την ιστορία, γράφοντας τελικά τη δική της.

 

Μπορεί οι κακές γλώσσες επί χρόνια να ήθελαν τη βασίλισσα Ελισσάβετ κάθετα αρνητική στον γάμο του εγγονού της με μια κοινή θνητή, φαίνεται όμως ότι είδε κι απόειδε, έδωσε τη συγκατάθεσή της και το 2011 η Κέιτ και ο Γουίλιαμ παντρεύτηκαν σε μια λαμπρή τελετή ενώπιων Θεού και ανθρώπων.

 

Από εκείνη τη στιγμή, η βρετανίδα μονάρχης έδειξε μια μεγάλη στροφή στη διάθεσή της απέναντι στην “εγγόνα” της -όπως άλλωστε έκανε και με τη σύζυγο -επιτέλους- του γιου της, την Καμίλα.

 

Μήπως όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι;

 

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στο Λονδίνο του προέδρου του Μεξικό, ο αρθρογράφος της DailyMail Εφραίμ Χαρντκάσλ (Ephraim Hardcastle) αναρωτιέται γιατί από το επίσημο δείπνο έλαμψε δια της απουσιας της η Κέιτ.

 

“Όλως παραδόξως, από τη στιγμή που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011, η Κέιτ δεν έχει παραβρεθεί ούτε σε ένα επίσημο συμπόσιο”, υπογραμμίζει ο Χαρντκάσλ τονίζοντας πως σύμφωνα με τις πηγές του “πρόκειται για ένα κοινό μυστικό που συζητιέται πολύ”.

 

Η επίσημη θέση του παλατιού είναι πως καθώς το ζεύγος δεν θεωρείται ακόμη “πλήρους βασιλικής απασχόλησης”, αυτά δεν είναι ακόμη για εκείνους. Ωστόσο, δεν μπορεί παρά να κάνει κανείς μια δεύτερη σκέψη.Μήπως δηλαδή, η βασίλισσα φοβάται ότι η Κέιτ θα της βγει δεύτερη Νταϊάνα και την κρατάει στον.. πάγο.

 

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ενώ περιμένει το δεύτερο παιδάκι τη τον ερχόμενο μήνα, η Κέιτ, φήμες του παλατιού θέλουν τον πεθερό της, πρίγκιπα Κάρολο έξαλλο με τους γονείς της, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν τον αφήνουν να δει τον εγγονό του. Άκουσον άκουσον..