Γιώργος Κασαπίδης στο radio1d.gr: “Εγκλωβισμένος ο Σαμαράς σε κύκλο ανεπαρκών συμβούλων”

Την πεποίθησή του ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς “είναι εγκλωβισμένος σε ένα στενό κύκλο συμβούλων που δεν τον πληροφορούν σωστά, λόγω ανεπάρκειας” εξέφρασε μιλώντας στο radio1d.gr ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης.

Αναφορικά με τη κυβερνητική προαναγγελία εξόδου από το μνημόνιο έκανε λόγο για “μεγαλόστομες εξαγγελίες”, οι οποίες δεν συνυπολόγισαν τις αντιδράσεις. “Δεν υπάρχει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ούτε καν ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο προοπτικής για την οικονομία”, είπε αναφερόμενος στη κυβερνητική πολιτική.

 

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της 79ης ΔΕΘ θύμιζαν τα… Ζάππεια του Αντώνη Σαμαρά και ήταν γενικές και αόριστες, χωρίς να δίνουν δικλείδα ασφαλείας και πως μπορούν να υλοποιηθούν”. Ουσιαστικά, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το τι θα πράξει στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Επανέφερε την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Βουλευτών για την άμεση αναγκαιότητα σχηματικού κυβέρνησης ειδικού σκοπού. Πρόσθεσε ότι εφόσον οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές λάβουν τα σχετικά μηνύματα από τον λαό, δεν αποκλείεται με μετασχηματιστούν σε κόμμα. “Ωστόσο, η επανεκλογή μας και η παρουσία μας στο κοινοβούλιο δεν είναι αυτοσκοπός. Όπως σε ορισμένους άλλους”, είπε.

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και την Εφορία, όπως και εκείνη που θα κατατεθεί για τα “κόκκινα δάνεια”, ξεκαθάρισε πως θα τις μελετήσει αναλυτικά και θα τοποθετηθεί στη Βουλή.

 

Άγγελος Αγγελίδης

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr