Γιώργος Χονδρός: “Οι τράπεζες πρέπει να σταματήσουν να είναι υπεράνω των ανθρώπων”

“Οι τράπεζες πρέπει να σταματήσουν να είναι υπεράνω των ανθρώπων” δήλωσε στο radio1d.gr και τις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χονδρός Γιώργος,πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και στο οποίο έχουν ανατεθεί οι χειρισμοί της κοινής γνώμης και ο επηρεασμός της πολιτικής στη Γερμανία και την Αυστρία.

 

“Δεν θέλουν να τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ” επεσήμανε ο κ.Χονδρός μιλώντας για την προσπάθεια των δανειστών να μην πετύχει η κυβέρνηση,αλλά τόνισε πως “ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση στη δύσκολη μάχη που δίνει και που είναι εν πολλοίς άνιση”.

 

Στη συνέχεια, ερωτηθέν το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις ‘κόκκινες γραμμές’ του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτές έχουν αλλάξει είπε “σε πολλά ζητήματα η κυβέρνηση πήγε πίσω από τις κόκκινες” ωστόσο σήμερα ο κ.Τσίπρας “δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία η οποία θα φέρει μεγαλύτερα βάρη στον ελληνικό λαό”.

 

“Η γερμανική πολιτική δεν είναι σκληρή μόνο απέναντι στην Ελλάδα,αλλά και στον τόπο της” τόνισε ο κ.Χονδρός μιλώντας για τη σκληρή στάση της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας και πρόσθεσε“είναι τόσο αδιάλλακτη απέναντί μας” γιατί δεν θέλουν να δουν και οι πολίτες της Γερμανίας ότι υπάρχει “εναλλακτική λύση” στην πολιτική που εφαρμόζουν.

 

“Θέλουμε μία απολύτως δημοκρατική Ευρώπη” επεσήμανε ο κ.Χονδρός κάνοντας λόγο για την Ευρώπη που οραματίζεται και συνέχισε λέγοντας “θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν τον πρώτο λόγο.Χωρίς ανεργία.Με προστασία του περιβάλλοντος.Μία Ευρώπη ειρήνης και συνύπαρξης”.

 

Ο κ.Χονδρός δήλωσε άγνοια για την αναφορά των δανειοληπτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,στο οποίο καταγγέλονται οι Τράπεζες για την αντιδεοντολογική συμπεριφορά τους,καθώς και γιατί ο κ.Παπαδημούλης δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα,στην ερώτηση που κατέθεσε για τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες.

 

Τέλος, κληθείς να βαθμολογήσει από το 1-10, ο Γιώργος Χονδρός, τη μέχρι τώρα διαπραγματευτική προσπάθεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τόνισε “αυτό που είναι φανερό είναι ότι ο κ.Τσίπρας είχε πει πως το πρόβλημα της Ελλάδος  δεν είναι εθνικό πρόβλημα.Το ζήτημα τώρα συζητιέται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.Με βάση λοιπόν αυτόν τον στόχο,βάζω άριστα στον κ.Τσίπρα”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr