Γκιρτζίκης: «Δεν παραιτούμαι με τίποτα»

ΦΩΤΟ: ACTION IMAGES PRESS AGENCY/XOUZOURIS MARKOS

ΦΩΤΟ: ACTION IMAGES PRESS AGENCY/XOUZOURIS MARKOS

Καμία πρόθεση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΠΟ δεν έχει ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Οι εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα είναι ραγδαίες και η αλήθεια είναι ότι ο «ισχυρός άνδρας» της ΕΠΟ δέχεται μεγάλες πιέσεις για να απομακρυνθεί από την ηγεσία της Ομοσπονδίας. Ο ίδιος, όμως, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ARENA PRESS» ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται καθόλου την παραίτηση.

«Στο δικό μου λεξιλόγιο η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει. Δεν παραιτούμαι από την ΕΠΟ, όχι μόνο εγώ, αλλά και ουδείς από το τωρινό συμβούλιο. Γιατί να το κάνουμε εμείς; Ας παραιτηθούν άλλοι» επισήμανε με νόημα ο Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος συνέχισε: «Τι να πω; Ό.τι άρχισαν πλέον να χρησιμοποιούν άλλα μέσα πίεσης που φτάνουν έως το σημείο του εκβιασμού, προκειμένου να με οδηγήσουν εκεί που θέλουν;».

Όταν ρωτήθηκε τι εννοεί με αυτό, ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Μας επισκέφθηκαν κλιμάκια υπηρεσίας της Κυβέρνησης χθες, για να μας ελέγξουν. Έχουμε ελεγχθεί πάρα πολλές φορές και εγώ προσωπικά, αλλά ήρθαν πάλι για να μας κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο. Ο σκοπός είναι ολοφάνερος. Θέλουν να μας σπάσουν την ψυχολογία, αλλά δεν θα τους περάσει. Η πίεση αυτή, που φτάνει έως και το σημείο του εκβιασμού είναι αήθης πράξη. Θα την χαρακτήριζα και άθλια, εάν προκαλείται λόγω της στάσης, που κρατάμε εμείς στην ΕΠΟ για να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Όπως αποκάλυψε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την ερχόμενη Τρίτη (σ.σ. την ίδια ημέρα συνεδριάζει και η Super League) και ζήτησε να παραστεί και ο Κύπριος παράγοντας της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Ρωτήθηκε ο κ. Γκιρτζίκης εάν μπορεί να αποφευχθεί το Grexit και η απάντησε: «Ρωτήστε τον κ. Κοντονή. Από αυτόν εξαρτάται, όχι από εμάς. Λέει παντού ότι πρέπει ο Γκιρτζίκης και η ΕΠΟ να αποφασίσουν, ενώ εκείνος σταμάτησε το κύπελλο και εκείνος ξεκίνησε όλες αυτές τις διαδικασίες».