Γλέζος: Είναι μια κρίσιμη αλλά και μεγάλη ώρα

«Είναι μια κρίσιμη, αλλά και μεγάλη ώρα», τονίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, σε δήλωσή του σχετικά με το δημοψήφισμα.

 

Ειδικότερα, στη δήλωση του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες, ο Μανώλης Γλέζος τονίζει ότι «η επίμονη προσπάθεια των δανειστών να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό απέτυχε» και πως «η διενέργεια δημοψηφίσματος εξασφαλίζει στους ίδιους τους Έλληνες πολίτες τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι για την τύχη τους και να απαντήσουν σε όσους επιβουλεύονται το μέλλον τους».

 

«Είναι μια κρίσιμη αλλά και μεγάλη ώρα», υπογραμμίζει, για να σημειώσει ότι «το δημοψήφισμα, ως κατεξοχήν δημοκρατικός θεσμός, όχι μόνο δεν διχάζει,αλλά δίνει τον πρώτο λόγο στο λαό και στη λαϊκή κυριαρχία, αφήνοντας στην άκρη όσους θέλουν να αποφασίζουν οι ίδιοι και όχι ο λαός». «Είμαστε βέβαιοι», συνεχίζει ο κ. Γλέζος, «ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα δώσει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να οδηγήσει επιτέλους τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».