Γραφείο εργασίας: Αρχίζει η πιλοτική λειτουργία του την προσεχή Δευτέρα

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου αρχίζει η πιλοτική λειτουργία του γραφείου εργασίας που σύστησε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης εργαζομένων”.

 

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση αυτόνομου γραφείου εργασίας στους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, υπό το σκεπτικό ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να αναλάβει ενεργό ρόλο, ώστε να βρεθούν λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.

Το γραφείο εργασίας θα στεγαστεί στο κτίριο ε’ του νέου δημαρχιακού μεγάρου, πλησίον του χώρου όπου στεγάζεται το γραφείο του “Europe Direct”.

Κατά το διάστημα από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί πιλοτικά, εξυπηρετώντας το κοινό από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ η κανονική λειτουργία του θα αρχίσει στις 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης το γραφείο εργασίας θα απευθύνεται σε ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε εργαζόμενους που επιθυμούν μία αλλαγή στην εργασία τους και σε νέους που θέλουν έγκυρη πληροφόρηση σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού και απασχόλησης.

 

Επίσης θα συνεργάζεται με επιχειρηματίες που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό ή ζητούν πληροφόρηση για προγράμματα επιδότησης εργασίας, επιμόρφωσης προσωπικού κ.ά.

 

Παράλληλα θα αναπτυχθούν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής μεταξύ άλλων στα πεδία της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση grafeioergasias@thessaloniki.gr ή στα τηλέφωνα 2313 317.548, 2313 317.549 KaL 2313 317.583.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία