Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Να ορισθεί η Ανατολική Μεσόγειος ως Ζώνη Μη Εξόρυξης

Η “Υψίπολις” συνεχίζει να παλεύει ώστε να προσανατολίσει την προεκλογική συζήτηση στην ουσία και στο συγκεκριμένο για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, μακριά από τα επικοινωνιακά κακέκτυπα που προσπαθούν να επιβληθούν.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Ζαρωτιάδης συμμετείχε στην ημερίδα για την Οικονομία της Ναυτιλίας και τη Γαλάζια Ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε το Maritime Economic Forum, την Παρασκευή 5 Απριλίου, στο CEDEFOP, στην τελική συνεδρία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζαρωτιάδης είχε την ευκαιρία να αναδείξει ειδικότερα το σκέλος του πολιτικού προγράμματος της Δημοτικής Κίνησης “Υψίπολις”, η οποία πρώτη αναφέρεται συγκεκριμένα στη σημασία της Γαλάζιας Οικονομίας για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και το ρόλο του Δήμου της.

Συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα εξής δύο βασικά σημεία:

  • Την κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη όλων των σχετιζόμενων τομέων στην πόλη μας από τη ναυπηγική και τις μεταφορές έως τον τουρισμό και τις παράκτιες δραστηριότητες, διασφαλίζοντας τη δημιουργία 5000 θέσεων απασχόλησης στην πιο μετριοπαθή εκτίμηση.
  • Την ανάληψη μίας «μέγκα» πολιτικής πρωτοβουλίας από τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας, υπό τον συντονισμό του δήμου, για τον προσανατολισμό των κοινοτικών αναπτυξιακών εργαλείων στην ενίσχυση της Γαλάζιας Οικονομίας και στην Ανατολική Μεσόγειο (όπως έχει γίνει στη Δυτική). Μάλιστα , στο πλαίσιο αυτής, ακριβώς προς ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, να προωθήσει διακρατικά την πρόταση ορισμού της Ανατολικής Μεσογείου ως Ζώνη Μη Εξόρυξης.