Οι «δύσκολες» μέρες της γυναίκας το καλοκαίρι

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την έμμηνο ρύση της κάθε μήνα και παρόλο που ορισμένες ούτε που την καταλαβαίνουν, άλλες έχουν έντονους πόνους, με αποτέλεσμα να περνούν το μεγαλύτερο διάστημά της στο κρεβάτι, παίρνοντας παυσίπονα.

Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα λόγω της ζέστης και εάν η έμμηνος ρύση μαζί με έντονο πόνο παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι σίγουρο ότι θα σας χαλάσουν τη διάθεση και τις διακοπές σας.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε ή ακόμα και να «εξαφανίσετε» τον πόνο και να μετριάσουν τα υπόλοιπα συμπτώματα.

 1. Μην αφήνετε το βρεγμένο μαγιό να στεγνώνει επάνω στο σώμα σας. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας είτε ένα δεύτερο μαγιό είτε ρούχα και εσώρουχα ώστε να αλλάξετε.
 2. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις βουτιές σε πολύ κρύες θάλασσες. Ειδικά όταν είστε αδιάθετη, ο οργανισμός σας προσπαθεί να αποβάλει αίμα και το κρύο νερό, το οποίο συμβάλλει στη συστολή των αγγείων, οπωσδήποτε δεν βοηθάει την κατάσταση.
 3. Μην ξαπλώνετε κατευθείαν στην άμμο ή στα βότσαλα, ακόμα και αν βρίσκεστε σε ακτή που φαίνεται καθαρή. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ψάθα και πετσέτα, αφού ο κίνδυνος από μια μόλυνση ελλοχεύει.
 4. Καταναλώστε Ω3 λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και η σαρδέλα.
 5. Αποφύγετε τον καφέ. Κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι ικανός να αυξήσει την ένταση και τους σπασμούς των μυών με αποτέλεσμα να επιδεινώσει την κατάστασή σας.
 6. Φάτε όσπρια. Μετριάζουν τον πόνο τις δύσκολες μέρες.
 7. Πείτε ναι στην κανέλα. Διαθέτει ευεργετικές ιδιότητες καθώς σας ανακουφίζει σημαντικά τις δύσκολες μέρες.
 8. Αποφύγετε τη ζάχαρη και τα παχιά γλυκά. Είναι γνωστή η μανία για γλυκό αυτές τις ημέρες, αλλά καλύτερα να τα αποφύγετε και να τα αντικαταστήσετε με μέλι ή με ένα κομμάτι παστέλι.
 9. Καταναλώστε δυόσμο και μέντα. Εκτός του ότι χαρίζουν ευχάριστη αναπνοή είναι γνωστά και για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες.
 10. Πίνετε πολλά υγρά
 11. Έχετε πάντα μαζί σας, κάποιο αναλγητικό σκεύασμα όπως η ιβουπροφαίνη και ιδιαίτερα τα άλατά της (Sodium Ibuprofen 512mg) η οποία με βάση αποτελέσματα ερευνών, είναι αποτελεσματικότερη της παρακεταμόλης και των άλλων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, με ταχύτερη δράση και με καλύτερο προφίλ ασφάλειας. Με τη σωστή χρήση της, η αποτελεσματικότητα της μπορεί να φτάσει μέχρι και 95% στην μείωση του πόνου της περιόδου. Και μην ξεχνάτε: Ο σωστός τρόπος λήψης παίζει σημαντικότατο ρόλο για την επιτυχία της αντιμετώπισης του πόνου. Είναι σημαντικό να ξεκινάτε τη λήψη των φαρμάκων όταν θα νιώσετε τους πρώτους πόνους ή και λίγο πριν.

Πηγή: Newsbeast