Οι Αιγύπτιοι εμπειρογνώμονες, «90% βέβαιοι» ότι βόμβα έριξε το ρωσικό αεροσκάφος

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Σίγουροι «κατά 90%» ότι ο θόρυβος που ακούγεται το τελευταιο δευτερόλεπτο των καταγραφών του ενός μαύρου κουτιού οφείλεται σε έκρηξη βόμβας είναι οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Reuters ένα μέλος της ομάδας.

«Οι μέχρι τώρα ενδείξεις και η ανάλυση του ήχου (που έχει καταγράψει το μαύρο κουτί) υποδηλώνουν ότι πρόκειται για βόμβα», δήλωσε το μέλος της αιγυπτιακής ομάδας εμπειρογνωμόνων που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είμαστε 90% πεπεισμένοι ότι πρόκειται για βόμβα».

Ερωτηθείς να σχολιάσει το υπόλοιπο 10%, ο ίδιος είπε ότι «δεν μπορώ να το συζητήσω επί του παρόντος».
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι επιτίθενται στις δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού Airbus A321, το οποίο κατέπεσε 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 224 επιβαίνοντες. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας προειδοποιώντας ότι δεν θα πρέπει να εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters