Ιωάννα Γαϊτάνη: “Θα μπορούσε να υπάρξει και στάση πληρωμών άμεσα”

“Θα μπορούσαμε να πάμε και πιο επιθετικά, θα μπορούσε να υπάρξει και στάση πληρωμών άμεσα αν δεν μπορούμε. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων για την Αριστερά αυτό είναι εκ των ουκ άνευ” δήλωσε στο radio1d.gr η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου.

 

Στη συνέχεια η κ.Γαϊτάνη κάνοντας λόγο για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση σε σχέση με τη συμφωνία επεσήμανε πως “υπάρχουν ασάφειες που άλλες μας βοηθάνε και άλλες δεν μας βοηθάνε” και πρόσθεσε “είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.έχουμε μπροστά μας πόλεμο”.

 

Σύμφωνα με την Ιωάννα Γαϊτάνη, το κίνημα πρέπει να παραμένει ζωντανό και να πιέζει και την κυβέρνηση, να υπάρχει μία καυτή ανάσα αναφορικά με τη διαπραγματευτική πορεία της κυβέρνησης που θα την αισθανθεί “ο κ.Σόιμπλε που εκφράζει τους ντόπιους και τους ξένους δανειστές μας που εγώ τους αποκαλώ τοκογλύφους, γιατί περί αυτού πρόκειται”.

 

“Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύεται” επεσήμανε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευτεί “εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης η οποία βαθαίνει παγκοσμίως”.

 

Τέλος η κ.Γαϊτάνη μιλώντας για την άποψη του κ.Σαμαρά -συναντηθήκαμε τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην έξοδο του μνημονίου.Εμείς βγαίναμε, ενώ εκείνοι έμπαιναν με φόρα  επεσήμανε τα εξής “δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για έξοδο μνημονίου οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε και να μας κουνάν το δάχτυλο”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr