Η Γερμανίδα υπουργός άμυνας μας θέλει κι εκτός NATO!

H Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είναι η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας. Επίδοξη διάδοχος της Μέρκελ λένε οι πληροφορίες. Και όπως και η Άνγκελα έτσι και η Ούρσουλα είναι σαφές ότι έχει πολλά νεύρα με την Ελλάδα αυτές τις ημέρες. Τα οποία ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος. 

Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας λοιπόν ήρθε να προστεθεί σ΄ όσους από το Βερολίνο απειλούν την Ελλάδα. Η έξοδος από το ευρώ “πασπαλίζεται” και με λίγα …υποννοούμενα για έξοδό μας από το NATO; Τα ΄χει μπερδέψει λίγο η κυρία Φον Ντερ Λάιεν.

Για να της τα βάλουμε σε μια σειρά:

• Μας είπε ότι ρισκάρουμε την θέση μας στο NATO λόγω της προσέγγισης προς τη Ρωσία. “Κουμάντο” στο NATO δεν κάνει η Γερμανία ευτυχώς. Όσο για την προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία; Θα πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν υπάρχει μόνο η βιομηχανία τους και η οικονομία τους στον πλανήτη γη. Αν εκείνοι επιθυμούν “νέες αγορές” στην Ουκρανία -άσχετα αν κάποιοι από την κυβέρνησή της χαιρετούν ναζιστικά- εμείς επιθυμούμε να ανακτήσουμε την χαμένη αγορά προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων και το “κύμα” ρώσων τουριστών που τα τελευταία χρόνια είχαμε. Κι εμείς έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από την “κραταιά” Γερμανία. 

Επίσης είναι απαράιτητο να συντηρήσουμε τα οπλικά συστήματα που έχουμε προμηθευτεί από την Ρωσία. Τα οποία λειτουργούν μια χαρά παρεπιμπτόντως σε αντίθεση με αρκετά που προμηθευτήκαμε από την “ποιοτική” Γερμανία.

• «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα»,δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν! Αλληλεγγύη από το NATO δεν έχουμε ζητήσει εξ΄ όσων γνωρίζουμε! Όποτε ζητήσαμε είναι γνωστό τι…εισπράξαμε. Συνεπώς η κυρία υπουργός είναι καλό να μην μπερδεύει ΕΕ, ευρωζώνη και NATO . Είναι διαφορετικά πράγματα. Και πολύ σοβαρά για να κάνει τόσο πρόχειρες δηλώσεις.

•«Παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται ναδιακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών». Σοβαρά; Πότε και που διακινδύνευσε η Ελλάδα όλα αυτά που μας λέει η γερμανίδα υπουργός Άμυνας; Κι αν εμείς το κάναμε επειδή ζητήσαμε να μας ρωτάνε τουλάχιστον πριν βγάλουν μια απόφαση για την Ρωσία -κι όχι μόνο- η Τουρκία που κατηγορείται ανοιχτά πλέον από την Δύση για “παιχνίδι” με τους τζιχαντιστές τι κάνει; Δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό η κυρία Φον Ντερ Λάιεν; Ασφαλώς έχει. Αλλά είναι κι αυτά τα υποβρύχια τύπου 214 ,σαν τα δικά μας που έχει αναλάβει η Γερμανία να ναυπηγήσει για την Τουρκία! Και είναι πολλά τα λεφτά για να ασχοληθεί με τέτοια θέματα. 

Δεν είμαστε υπέρ των “ηρωϊσμών” και όσων υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι “το κέντρο του κόσμου” και άρα μπορεί να τα βγάζει πέρα μόνη της. Κάθε άλλο. Δεν μπορούμε όμως και να πιστέψουμε ότι μια μεγάλη χώρα όπως η Γερμανία που θέλει να παριστάνει την ηγέτιδα ευρωπαϊκή δύναμη ,μπορεί να ισχυρίζεται ότι μια χώρα μέλος του NATO δεν μπορεί να έχει άποψη και θέση.

Καλό θα είναι να ηρεμήσει η Ούρσουλα. Η έλλειψη ψυχραιμίας δεν μπορεί να χαρακτηρίζει μια κυρία. Ειδικά όταν είναι και υπουργός ΄Αμυνας.

 

onalert.gr