Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα καταγγέλουν βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Συρία

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

H μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) γνωστοποίησε ότι ένα από τα νοσοκομεία στα οποία προσφέρει βοήθεια στη Συρία, σε μια περιοχή που πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Χομς, επλήγη το Σάββατο από μια επίθεση με βαρέλια με εκρηκτικές ύλες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν 47.

Το νοσοκομείο βρίσκεται «σε περιοχή που ελέγχουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ρόμπιν Μέλντρουμ.

Ο βομβαρδισμός στοίχισε την ζωή σε επτά ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 47. Το νοσοκομείο καταστράφηκε εν μέρει, επισήμαναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε δελτίο Τύπου.

«Αυτός ο βομβαρδισμός φέρει όλες τις ενδείξεις μιας επίθεσης “διπλού αντίκτυπου”», δηλαδή ενός βομβαρδισμού που στοχοθετεί τους ανθρώπους που σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα μιας πρώτης επίθεσης ή ακόμη ενός βομβαρδισμού που πλήττει ένα νοσοκομείο όπου έχουν διακομιστεί τα θύματα μιας πρώτης επίθεσης, κατήγγειλε ο διευθυντής των επιχειρήσεων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μπρις ντε λε Βιν.

«Αυτή η τακτική του διπλού αντίκτυπου δείχνει ότι είχαν υπολογίσει την καταστροφή που θα προκαλούσαν σε βαθμό που εμείς μόλις που μπορούμε να φανταστούμε», προσέθεσε ο ίδιος.