Η υψηλή ανεργία έφερε τα distress funds

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

«Πιο εύκολα πιάνεις Τζόκερ παρά βρίσκεις δουλειά!» διαβάζουμε σε σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Κι αυτό γιατί διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από 70.000 άνεργοι νέοι υπέβαλαν αίτηση για 690 θέσεις εργασίας σε δημόσια νοσοκομεία! Ψάχνουν απεγνωσμένα μια δουλειά έστω κι αν οι πιθανότητες είναι λιγότερες από 1 στις 1.000! Οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας κυμαίνονται στα ίδια ποσοστά και στον ιδιωτικό τομέα. «Η ανεργία αλλά και η απλήρωτη εργασία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες. Και για να υπάρξει έστω και με βραδείς ρυθμούς ανάκαμψη στη δημιουργία θέσεων εργασίας απαιτείται η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», αναφέρει το δημοσίευμα.

Κι από την άλλη, έχουμε τον πρωθυπουργό που δήλωσε στη προχθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ ότι «η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού μετά τη διαπραγμάτευση. Πέσαμε σε… τοίχο, αλλά κάναμε στροφή».

Η πραγματικότητα είναι ότι η υψηλότατη ανεργία έφερε στη χώρα μας τα distress funds. Η υψηλή ανεργία φταίει για τα κόκκινα δάνεια, καθώς άνεργοι δανειολήπτες αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Η υψηλή ανεργία έφερε τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Και όλη αυτή η κατάσταση έφερε τους δανειολήπτες σε έναν αγώνα διαρκείας να σώσουν την ακίνητη περιουσία τους, αγωνιζόμενοι μόνοι τους απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και απέναντι στη κυβέρνηση που ανοίγει το δρόμο στα distress funds στο όνομα της εξυγίανσης και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι τράπεζες διασώζονται με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, οι τραπεζίτες που έφεραν τις τράπεζες σ’ αυτή τη κατάσταση απολαμβάνουν ασυλία και τη νύφη πληρώνουν οι φορολογούμενοι και οι δανειολήπτες που έχουν να αντιμετωπίζουν τα κοράκια των distress funds που έρχονται να θησαυρίσουν εις βάρος ανέργων και υπερφορολογούμενων δανειοληπτών.